Energybar
De ultieme pre-workout snack en makkelijk te maken is dit recept voor een gezonde en voedzame energiereep.
En daarnaast smaken ze ook geweldig! Tip: Maak er genoeg (recept x 2) en vul je vriezer vol met deze heerlijke healthy energybars!
Voedingswaarde 1 reep van 40 gram
Energie: 163 kilocalorieën
Eiwit: 3 gram
Vet: 7 gram
Koolhydraten: 19 gram
Voedingsvezels: 3 gram
Ingrediënten
Voor 16 repen, gemakkelijk te bewaren in vriezer of koelkast.
- 20 gram sesamzaad
- 50 gram amandelen, fijngesneden
- 20 gram pompoenpitten
- 20 gram zonnebloempitten
- 75 gram gemalen kokos
- 50 gram abrikoos, gedroogd en in kleine reepjes
- 20 gram tarwezemelen
- 20 gram quinoavlokken
- 30 gram havermout
- 20 gram lijnzaad, gebroken
- 50 gram rozijnen
- 25 gram dadels, gedroogd en in kleine reepjes
- 55 gram vijgen, gedroogd en in kleine reepjes
- 30 gram walnoten, gebroken
- 160 gram honingcrème
Bereiding
Bereidingstijd: 20 minuten om de ‘koek’ te maken &1 uur diepvriestijd voor de repen gesneden kunnen worden.
- Bak het sesamzaad lichtbruin en laat dit apart afkoelen
- Bak in dezelfde wok de amandelen, pompoenpitten en zonnebloempitten. Voeg daarbij de gemalen kokos en bak door tot de kokos licht gaar bruneren. Giet dit in een beslagkom.
- Neem een plastic (vleeswaren)bakje en leg een stukje huishoudfolie op de bodem.
- Strooi het afgekoelde sesamzaad op de folie op de bodem.
- Verdeel de stukjes abrikoos daaroverheen.
- Meng alle ingrediënten in de beslagkom van de amandelen en pitten met elkaar m.u.v. de honing.
- Schep de honingcrème erbij als alles gemengd is.
- Roer en schep met een pollepel rustig de honingcrème door de massa. Doe dit totdat je voelt dat de honing eigenlijk overal door zit.
- Schep de massa uit de beslagkom op de stukjes abrikoos en sesamzaad.
- Sluit de bovenkant met de folieflappen en druk de massa goed aan met je vingertoppen boven op het plastic. Maak er een compacte koek van. Zet de bak een uur in de vriezer.
- Leg de koek op een snijplank en snij er met een scherp mes 16 energierepen uit van cirra 40 gram per stuk.
- Daarna kunnen de gesneden energierepen terug de vriezer in. Nu heb je altijd verse repen in huis!
Bron: Boek “Goud op je bord”