Lunchsalade vol wintergroenten
By CFH Member: Floor Spruijt
Twee weken geleden kwam ik op het idee om mijn te veel gemaakte salade weg te geven aan de eerste CrossFitter die zou reageren op Facebook.
Chris en Marloek maar ook Suzanne hebben dit gedaan en nu is mij gevraagd dit recept met jullie te delen!
Zelf heb ik de luxe dat ik beschikking heb over een keukenmachine en ben ik met het raspen zo klaar. Heb je niet zo’n apparaat (of geen zin in een berg afwas) dan voldoet een goede rasp natuurlijk ook. Qua houdbaarheid vind ik zelf dat je deze salade maximaal 2 dagen kan bewaren. In het recept zitten dadels verwerkt, zelf koop ik vaak een kartonnen doosje deze zijn wat groter en drogen daardoor minder snel uit. Je kan ze lang bewaren en goed gebruiken als natuurlijke zoetmaker in gerechten.
De salade eet ik vaak als lunch maar ook graag na een training. Ik heb dan niet altijd zin in een volledige maaltijd. Als ik geen trek heb in vlees dan kan vervang ik de kipfilet door bijvoorbeeld kidneybonen of kikkererwten.
Ingrediënten
Dit recept is gebaseerd op 1 a 2 personen. Ligt er maar helemaal aan hoeveel je wilt eten.
- 70-100 g kipfilet
- ½ winterwortel
- 50 g knolselderij
- 50 g rode kool
- ½ appel (groen)
- 5 dadels, in kleine stukjes
- 1 el bruine amandelen, grof gehakt
- 1 el kokosrasp
- 1 el olijfolie
- 1 el walnotenolie of pompoenpitolie
- 1 el citroensap + een beetje voor over de kipfilet
- 1 tl honing
- Mosterd
- 1 el bieslook
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de kipfilet in blokjes en besprenkel deze met een beetje citroensap en vers gemalen zwarte peper
- Bak de kipfilet in wat kokosolie goed gaar en laat het buiten de pan afkoelen
- Dressing: Meng de olijfolie, walnotenolie, citroensap, honing en een beetje mosterd
- Maak de rauwe groentes en de appel schoon en rasp deze fijn.
- Vermeng de groentes direct met de dressing.
Ga je de salade meteen eten?
Meng de lauwe kipblokjes samen met de groenten en voeg de dadels, kokosrasp en amandelen en bestrooi met wat bieslook en eventueel nog wat peper en zout.
Eet je de salade op een later moment?
Laat de kipblokjes goed afkoelen en voeg dit samen met de dadels en bieslook bij de groentes en verpak dit tot gebruik en zet het in de koeling. Maak daarnaast een apart bakje of zakje waar je de kokosrasp en amandelen in bewaard, buiten de koeling.
Eetsmakelijk! Greetz Floor