A lovely protein ‘birthday’ cake
Deze week in de CFH Foodcorner een feestmaaltijd! Wij vieren namelijk driedubbel feest want… naast dat mijn oma vandaag slechts 91 jaar is geworden, vier ik zelf morgen ook een feestje in Praag wanneer mijn laatste jaar als twintiger officieel van start gaat (Ja ja ook ik zal mij braaf aan mijn verplichtingen houden en de 29 B-day Burpees doen ;-)). Daarnaast aten Chris en ik deze week al eerder stiekem een (niet zo healthy) gebakje om nog iets te vieren want… We bought a house!
En om dit alles te vieren ik jullie deze week in de CFH Foodcorner op een lekkere frisse proteïne taart!
Voedingswaarden
- 525 kcal
- 14 gram vetten
- 50 gram koolhydraten
- 48 gram eiwit
Ingrediënten
- 250 gram magere kwark
- 25 gram Protein Blend
- Theelepel agar-agar of gelatine
- 30 gram havermout
- 30 gram havermoutmeel
- 10 gram kokosvet
- fruit naar keuze voor de topping (Bijvoorbeeld: zwarte bessen, frambozen en banaan)
Bereiding
Let op: de taart moet een aantal uur opstijgen in de koelkast!
- Meng de magere kwark en Protein Blend door elkaar in de blender.
- Meng de agar-agar/getaline door het mengsel.
- Bekleed de binnenkant van de vorm met cellofaan.
- Mix de havermout, havermoutmeel, en het kokosvet door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
- Giet het deeg in de vorm en giet het kwark mengsel over het deeg.
- Vervolgens het kwark mengsel over het deeg gieten.
- Laat de taart een nacht in de koelkast staan.
- Haal de taart de volgende dag uit de koelkast en versier de taart met de topping.
Smikkelen & smullen maar! Hoop dat jullie genieten van deze traktatie!
XOXO Marloek