Citroen-vijgencake
By CFH Member Deborah Leysner
Nadat Kirsten zo vriendelijk was geweest om wat te doneren; amandelmeel en dadels, was ik in gedachten alweer bezig met een nieuw recept. Dit ook omdat ik de dag erop een dinnetje op bezoek kreeg waarvan ik weet dat ze mijn baksels altijd wel weet te waarderen.
Zo’n proces gaat bij mij als volgt:
1. Trek de keukenkastjes open en kijk wat er staat
2. Doe hetzelfde met de koelkast
3. Hmmm…Waar heb ik zin in..?
4. Bakspullen bij elkaar zoeken en maar gewoon beginnen.
Zie hier boven het eindresultaat!
Ingrediënten
- 1,5 cup amandelmeel
- 1 el kokosmeel
- 0,5 tl baking soda
- 3 el maanzaad
- 1,5 cup dadels
- Sap van 1 citroen
- 0,5 cup water
- 3 eieren
- 2 el kokosolie
- Een paar druppels citroenextract
- 3 verse vijgen
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 175 graden.
- Meel, baking soda en maanzaad in een kom mengen.
- De rest in een keukenmachine tot een beslag fijn malen en daarna door de droge ingrediënten mengen.
- Beslag in een bakblik gieten (ik heb een muffin bakblik gebruikt), vijgen in partjes snijden en in het beslag drukken.
- 25 minuten in de oven, and Bob’s your uncle! (Om te controleren of de cake ook echt gaar is, kun je een satéprikker erin steken. Als deze droog uit de cake komt is het gaar.)
Goed af laten koelen, dan issie het lekkerst!
P.S. Mocht je geen citroenextract in huis hebben, kan je ook citroenrasp gebruiken.
P.S. Nog een aanvulling op de dadels, mocht je deze eerst wellen omdat ze te droog zijn, moet de cake 45 minuten in de oven.
Enjoy, D.