Quinoa,- groente omelet
By CFH Member Veronica Mulder
Tijdens de FitFood30 Challenge van Love Fit Food, was ik op zoek naar een recept met quinoa. Ik kwam uit bij een omelet, dit leek me eigenlijk wel een rare combinatie maar dacht ik probeer het gewoon! Aangezien ik zelf een moeilijke eter ben, heb ik het orginele recept iets aangepast. Wonderbaarlijk genoeg vond ik het erg lekker en maak ik het nu vaker.
Ingrediënten
voor 1 omelet (een grote eter)
- 60 gram quinoa
- 3 eieren
- 100 ml kokosmelk (originele recept is met gewone melk, dit kan ook, hou je niet van kokos, dan kan je eventueel ook rijstemelk gebruiken)
- 150 gram spinazie
- 2 of 3 bosuitjes
- 1 prei
- Peper & zout
- Kokosolie/olijfolie
Bereiding
- Kook de quinoa
- Snij en was de groenten
- Doe de eieren en kokosmelk in een beslagkom, doe de quinoa hierbij als deze klaar & roer het
- Bak de groenten in een koekenpan
- Bak in een andere pan het omelet, bak eerst de ene kant goed zodat de omelet stevig genoeg is om het om te draaien
- Draai de omelet om en doe de gebakken groenten bij de omelet en klap deze dubbel
Je kan natuurlijk variëren in groenten: het originele recept is met wortels en champignons en zonder spinazie.
Eet smakelijk!
Groetjes Veronica