Chocolade bananenbrood
by CFH Member Jeroen Kok
Hierbij een heerlijk recept voor een Chocolade bananenbrood met wal- en pecannoten
Dit energierijke brood heeft mij door de 16 uur ‘New Dawn’ heen gesleept 😉
Ingrediënten
- 140 gram speltbloem
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram cacao
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
- Snufje zout
- 3 (rijpe) bananen
- 3 eieren
- 150 milliliter Griekse yoghurt
- 4 eetlepels honing
- 50 gram pecannoten
- 50 gram walnoten
- 100 gram pure chocolade
Bereiding
(verwarm de oven voor op 160 graden)
1. Mix de droge ingrediënten (speltbloem, zelfrijzendbakmeel, cacao, wijnsteenbakpoeder en zout).
2. Mix in een andere kom de natte ingredienten. Prak eerst de bananen en mix dan de eieren, honing en de yoghurt.
3. Mix de natte met droge ingredienten.
4. Hak tweederde van de pecannoten en walnoten en rooster deze in vijf minutjes in een pan.
5. Roer de geroosterde noten door het beslag.
6. Breek een reep pure chocolade in brokjes en roer ook dit door het beslag.
7. Doe het beslag in een (ingevet) cakeblik.
8. Besprenkel het brood met de overage pecan- en walnoten.
9. Zet één uur en tien minuten in de voorverwarmde oven.
Eetsmakelijk!
P.s.: Ik heb het restant brood in plakjes gesneden en per twee in de vriezer bewaard.
Groetjes Jeroen Kok